Карактеристики и класификација на дигалки за завртки

Наприклучок за заврткиусвојува механички пренос, главно составен од завртка прачка, рачка, основа, ракав за завртки, ротирачка шипка, потпорен прстен и делови за потпорни чаши. Дигалката за завртки е чиста машинерија, употребата на подигање со завртки за пренос на моќност, како завртки за завртки со клуч, навртки, навртки, завртката ќе се истегне, ќе се повлече.

Од карактеристиките на механички приклучок за патека, дигалката со завртка со третман со хром може да го зголеми работниот век на изгледот на вретеното, неговата висина е мала, се однесува на општото барање за работа на тесниот простор, hm е краток, може да се користи повеќекратно високо рампа, тоа е од страна на човекот преку пар завртки Погонот, неговата компактна структура, ниската цена, употребата погодна за носење, долгорочно издржува големи тежини, тежина до 100 тони, е пошироко користена.

Приклучокот за завртки е поделен на: фиксен приклучок за завртки, фиксен LQ приклучок за завртки и мобилен приклучок за завртки во три категории.

двсв

(1) постојат два вида фиксни приклучоци за завртки: обичен тип и тип на преплет.Во операцијата, не може да се премести пред да се истовари.

(2) фиксниот приклучок за завртки од типот LQ е компактен, лесен и удобен за употреба. Составен е од група на тркала за крцкави, големина на запчеста опрема, ракав за подигнување, завртка за пила, главна рамка итн. Кога рачката се поместува реципрочно, запците турнете ја групата запчаници да се ротира наизменично, а малиот коси запчаник го придвижува големиот закосен запчаник да ја ротира назабената завртка, со што се крева или паѓа навлаката за подигнување. чувствителна, работната ефикасност е висока.

ngf

(3) мобиленмеханички приклучок за шише со заврткае дигалка што може да се помести во процесот на дигалка.При работа, неговото движење главно се заснова на ротација на хоризонталната завртка на дното, за да се подигне нагоре или надолу тежината заедно со дигалката за да се изврши хоризонтално движење. Затоа, мобилниот приклучок за завртки е многу лесен за употреба при инсталација на опремата и градежништвото.


Време на објавување: 21.06.2021